MIJN VOETREFLEXMASSAGE

Tijdens de eerste behandeling van de reflexzonetherapie in mijn praktijk in Eindhoven bespreek ik de klachten en onderzoek ik de voeten uitgebreid. Op basis daarvan schrijf ik een behandelplan en bespreek dat tijdens de tweede behandeling met de cliënt. In dit behandelplan staan onder andere de volgende punten:

  • Wat is de aard van uw klachten
  • Wat wilt u als cliënt bereiken
  • Welke klachten wilt u laten behandelen
  • Wat zijn de mogelijkheden
  • Hoeveel behandelingen denk ik nodig te hebben om het einddoel te behalen
  • Hoe wil ik als therapeut deze einddoelen behalen

Tijdens de behandelingen bespreek ik uitgebreid wat pijn is en hoe het ontstaat.

Tijdens de vervolgbehandelingen van de reflexzonetherapie wordt regelmatig geëvalueerd. Indien nodig wordt het behandelplan in overleg met de cliënt aangepast.

Voetreflexmassage Henny Pietersma Eindhoven

Hoelang duurt een voetreflexmassage?

De eerste behandeling reflexzonetherapie duurt ongeveer 1,5 uur. De vervolgbehandelingen een uur. De duur van de behandeling is afhankelijk van de ernst en de complexiteit van de klachten en de gekozen behandelwijze. 

Voetreflextherapie reflexologie

Hoe gaat voetreflexmassage

Sinds 2011 werk ik frequent met zenuwreflexologie. Dit is een methode die afstamt van de klassieke reflexologie. Het aandrukken van de zenuwreflexpunten werkt direct op het perifere, centrale en autonome zenuwstelsel in en beïnvloedt op die manier alle structuren in het lichaam. Dit zorgt voor snelle, positieve resultaten in de behandeling en heeft vooral gunstige effecten bij langdurige, chronische klachten.

Manuele neurotherapie

De zenuwreflexpunten combineer ik met de reflexzones uit de klassieke reflexzonetherapie en indien nodig maak ik gebruik van andere technieken uit bijvoorbeeld de fysiotherapie en/of de Manuele Neurotherapie. Deze therapie is erop gericht te werken op alle factoren die tezamen verantwoordelijk zijn voor pijn. Een behandeling bestaat uit manuele technieken op het lichaam en het aanduwen van zenuwreflexpunten op de voeten. Meer informatie hierover is te vinden onder het kopje links.

Chronische pijn

In het geval dat een cliënt chronische pijnklachten heeft, zal ik als huiswerk vaak oefeningen meegeven. Deze bestaan onder andere uit hersentraining omdat chronische pijn vaak ontstaat doordat er een niet meer kloppend lichaamsbeeld is. Ik werk met de methode GMI (Graded Motor Imagery), een van de weinige methodes waarvan bewezen is dat het werkt bij het oplossen van chronische pijn. Meer informatie hierover is te vinden onder het kopje ‘links‘.

Hoe vaak is voetreflexmassage nodig

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de aard van de klachten en hoe lang deze reeds bestaan. Klachten die al langer bestaan, vragen vaak meer tijd om te genezen.

Over het algemeen is één keer per week behandelen bij reflexzonetherapie voldoende, gedurende een bepaalde periode. Na verloop van tijd wordt dit meestal afgebouwd. Bij sommige (acute) klachten is twee behandelingen per week soms aan te raden.

De druk van de massage wordt bij elke cliënt afzonderlijk bepaald. De cliënt geeft daarbij altijd aan wat prettig is.